Æblecrumble med kanel og kokosskum

Ligetil
1t
Æblecrumble er en klassisker hjemme hos mig, og i denne udgave har jeg skiftet mange af ingredienserne ud med sundere alternativer, så den kan nydes med lidt bedre samvittighed.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
5 æbler (gerne mindst to forskellige slags)
0.25 dl kokossukker
0.5 tsk kanel
0.5 tsk kardemomme
0.5 tsk vaniljesukker
En knivspids salt

Topping

0.5 dl kokossukker
1 dl fintsigtet fuldkornshvedemel
2 dl havregryn
0.5 dl grovhakkede pekannødder eller mandler
0.25 tsk vaniljesukker
0.25 tsk kanel
0.5 dl kokosolie
En knivspids salt
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Hvis æblerne er økologiske, beholdes skrællen på, og hvis ikke, skrælles de.

Fjern kernehusene, skær æblerne i tynde skiver, og vend dem i en skål med kokossukker, kanel, kardemomme og salt, til de er helt dækkede.

Placer dem i bunden af et ovnfast fast, og bag dem i 20 minutter.

I en anden skål blandes alle ingredienserne til toppingen.

Sørg især for, at kokosolien er godt fordelt i massen.

Efter æblerne har været i ovnen i 20 minutter, fordeles toppingen over dem.

Sørg for at presse den godt ned omkring æblerne.

Bag æblecrumblen i ovnen i yderligere 30 minutter, eller til toppen er sprød og gylden.