Banankage med chokoladeganache

Nemt
1t 15 min
En banankage skal efter min mening være svampet, saftig og smagfuld, og det er lige præcis, hvad denne marmorerede banankage med Nutella er. Bananerne giver dejlig sødme til kagen og komplimenterer Nutellaen perfekt, mens den mørke chokoladeganache giver lidt kant til den søde og saftige kage.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
8 personer
160 g blødt smør
150 g sukker
170 g mel
3 æg
1 strøget tsk bagepulver
1 vaniljestang
85 g Nutella
2 modne bananer
35 ml mælk

Chokoladeganache og pynt

150 g mørk chokolade
110 ml piskefløde
35 g glukosesirup
20 g hvid chokolade
Lidt guldstøv
4 hasselnødder
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Pisk blødt smør, sukker og vaniljekorn. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen, indtil alle æg er i. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Rør mælken i dejen.

Tag ca. 1/3 del af dejen i en skål og rør Nutella i. Hvis din Nutella ikke er helt blød, så kom den lige i mikroovnen i et par sekunder.

Mos to bananer og rør det i den anden del af dejen.

Fordel dejen i en bageform (16 cm) sprayet med fedtstof. Fordel dejen i formen - brug to spiseskeer til at fordele Nutella-dej og banan-dej skiftevis, indtil du har brugt hele dejen.

Bag kagen i ca. 50 minutter ved 180 grader. Husk, at alle ovne bager forskelligt, så hold øje med kagen, når den er ved at være bagt - kniven eller bagenålen må godt være lidt fugtig, men der skal ikke være flydende dej på.

Lad kagen køle helt ned, før du kommer chokoladeganache på og pynter kagen med hvid chokolade og hasselnødder vendt i guldstøv.

Kom chokoladeknapperne i en skål – hak dem i mindre stykker, hvis du har store chokoladeknapper. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå et øjeblik.

Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fordel den over på banankagen.

Pynt med cirkler af hvid chokolade og halve hasselnødder vendt i guldstøv. Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer, så ganachen sætter sig. Kagen skal opbevares i køleskabet.