Blomkålshotwings

Ligetil
45 min
Snaskede, finger-slikkende lækre og sunde hotwings – you won't believe it's healthy… Server disse hotwings som den ultimative snack – ingen opdager, at det er blomkål og ikke kylling, der gemmer sig bag den sprøde og snaskede dej!

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 personer
1 blomkål (stort), delt i mellemstore buketter
4 dl kikærtemel
3 dl vand
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
2 tsk flagesalt

BBQ-sauce

2 dl ketchup af god kvalitet
2 spsk kokossirup eller kokossukker
2 spsk æblecidereddike
2 tsk tamari
1 tsk dijonsennep
2 tsk sød paprika
2 tsk røget paprika
1 skalotteløg, fintrevet
1 fed hvidløg, fintrevet
Kokosolie til stegning
Evt. lidt vand til at fortynde saucen
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Rør alle ingredienserne til dejen sammen i en stor skål til en tyk dej. Kom blomkålsbuketterne ned i dejen og vend det rundt så alle buketter er helt dækket af dejen.

Fordel blomkålen på bagepapiret, sæt pladen i ovnen og bag dem i 20-25 min. eller til dejen er helt fast. Imens laves BBQ saucen.

Varm en gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg skalotteløget og hvidløget i 2 min.

Tilsæt alle de øvrige ingredienser og lad saucen stå og småsimre imens blomkålen bager færdig.

Tag pladen ud af ovnen og skru nu temperaturen op på 225 grader. Pensel buketterne med BBQ sauce på alle sider – gem resten af saucen til at dyppe hot wings’ene i.