Butter Chicken

Ligetil
45 min
Butterchicken var den første indiske ret, jeg rigtigt forelskede mig i. Udover at den smager fremragende, så er den også en hel del nemmere at lave end mange andre indiske klassikere, der kræver en overordentlig veludstyret krydderihylde. Retten er også god, hvis du har en rest kylling, som du ikke lige ved, hvad du skal gøre ved.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
500 g kyllingfilet
3 spsk olie
2 løg
4 fed hvidløg
25 g ingefær
2 grønne chilipeber
50 g cashewnødder
25 g smør
2 tsk garam masala
1 tsk chilipulver - kashmiri hvis muligt
1 tsk sukker
1 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
2 dåser hakkede tomater
2.5 dl fløde
Koriander og cashewnødder til pynt
Salt
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Vend kyllingefileterne med olie og lidt salt.
Læg dem i et ovnfast fad, dæk med sølvpapir, og steg dem i en 180 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter.
Lad dem køle af og skær dem herefter i skiver.

Udblød cashewnødderne i varmt vand.

Skræl ingefæren, og hak den.
Pil og hak løgene og hvidløgene.
Hak chilierne – kassér eventuelt kernerne.

Smelt smørret i en gryde, og sautér løgene, hvidløgene, ingefæren og chilierne heri.

Tilsæt krydderierne, cashewnødderne og de hakkede tomater, og lad det simre et par minutter.

Tilsæt fløden og blend saucen. Er den for tyk, kan du komme en smule vand i. Kom kyllingestykkerne i saucen, og varm den atter op.

Pynt med hakket koriander og eventuelt ekstra cashewnødder.

Servér med ris.