Cæsarsalat med brødcroutoner

Nemt
20 min
Jeg elsker en cæsarsalat, men synes ofte den kan blive en anelse for fed og kvalm. Jeg mangler lidt ekstra grønt i den klassiske cæsarsalat, hvorfor jeg har kommet en masse friske cherry tomater i denne. Dressingen er klassisk med sardiner og parmesan, og så fylder den lidt ekstra i maven med stegt kylling til. Croutonerne er lavet ud fra en dagsgammel bolle, som er vendt i godt med hvidløg og olie. Et bud på en af mine favoritsalater.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
3 personer
1 romaine salathoved
1 bakke cherrytomater
400 g kyllingefillet

Dressing

15 g parmesanost
1 æggeblomme
1 spsk balsamico
1 spsk lime eller citronsaft
15 g sardin
1.5 kvist frisk rosmarin
0.5 dl olie

Brødcroutoner

1 bolle
2 fed hvidløg
0.5 tsk salt
0.25 dl olie
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Kyllingen skæres i skiver og steges på en pande i olie og krydres med salt og peber.

Skyl og skær salatblade og tomater.

Riv parmesanosten og kom æggeblomme, balsamico, limesaft, sardinen, olien og bladene fra rosmarinkvisten i en minihakker og kør det hele til det er blendet, til det hele er blevet en god cremet dressing.

Vend dressingen i de skyllede og hakkede salatblade og tomater.

Skær bollen i mindre stykker. Hæld olie på en pande og kom brødet ved. Drys med salt og riv hvidløg ved. Vend brødene til de er godt sprøde. Kom dem oven på salaten.