Hjemmelavet nutella

Nemt
20 min
Lav din egen sundere nutella med kun tre ingredienser. Det eneste du skal bruge er hasselnødder, chokolade, lidt salt og en god foodprocessor.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 portioner
300 g hasselnødder
100 g chokolade 70 %
Nip salt
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en tør pande eller i ovnen (5-10 min ved 150 grader), indtil skallerne løsner sig.

Lad hasselnødderne køle af, og hæld dem derefter over i et rent viskestykke.

Saml viskestykket omkring hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne.
Sidder der en smule skal tilbage, gør det ingenting.

Hæld de afskallede hasselnødder over i en foodprocessor, og kør, indtil du har et helt glat, cremet nøddesmør.
Det tager 2-10 minutter, alt efter hvor kraftig din maskine er.

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og tilsæt den smeltede chokolade og salt til hasselnøddesmørret i foodprocessoren.

Blend igen, så det blandes, og hæld derefter din Nutella i et skoldet syltetøjsglas.

Sæt glasset i køleskabet, så din Nutella tyknes. Den holder sig fint på køl i flere uger.