Madvafler med rødbedehummus og grillost

Ligetil
45 min
Vafler behøver ikke altid laves i den søde udgave - de kan også være salte! Her serveres madvafler med rødbedehummus og stegt halloumi som en smuk og lækker forret.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 personer
2 dl kikærtemel
2 dl vand
1 tsk salt
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk nigellafrø
1 pakke grillost (halloumi)

Rødbedehummus

1 dåse kikærter
4 små kogte rødbeder
1 citron (saften)
2 spsk tahin
2 fed fintrevet hvidløg
2 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne sammen og lad derefter dejen stå og samle sig i 30 min. Tænd for vaffeljernet og lad det varme op.

Fordel en del af dejen i vaffelhjernet, og steg til lampen lyser grønt. Tag vaflen ud med en gaffel og læg den på en tallerken. Gentag til der ikke er mere dej tilbage.

Blend alle ingredienserne sammen, enten i en foodprocessor, mini hakker eller med en stavblender, til konsistensen er jævn og cremet. Smag hummusen til med salt og evt mere krydderi.

Skær grillosten i 1 cm tykke skiver. Varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt olivenolie eller smagsneutral kokosolie og steg grillosten 2 min. på hver side.

Smør vaflen med rødbedehummus og læg skiver af stegt grillost ovenpå. Drys til sidst med granatæblekerner og fint hakket persille.