Pæretærte med marcipan og chokoladeskum

Ligetil
1t
Du kender sikkert den franske dessert ”Pærer Belle Helene”, der består af kogte pærer med chokolade-sauce og vanilje is, pyntet med hakkede mandler. Den er god, og derfor har jeg lavet en pæretærte-udgave af den – glæd dig til en saftig mazarinbund, pocherede pærer med vanilje og cremet chokoladeskum på toppen. Den lækre pæretærte med chokoladeskum er blevet en dessert-favorit her hjemme.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
8 personer
120 g marcipan
100 g sukker
120 g blødt smør
2 æg
40 g mel

Chokoladeskum

3 dl fløde
70 g mørk chokolade

Pærefyld

220 g sukker
4.5 dl vand
3 pærer
1 citron (saften)
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Pisk blødt smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æg i. Rør til sidst mel i dejen.

Kom dejen i en form (16 cm) foret med bagepapir eller smurt/sprayet med fedtstof. Bag mazarinkagen i ca. 35-40 min ved 175 grader alm. ovn.

Varm fløden op til kogepunktet – rør chokoladen i. Lad gryden stå på kogepladen ved svag varme, indtil fløden og chokoladen er godt blandet sammen – rør i hele tiden.

Sæt chokoladefløden i køleskabet i mindst to timer
Pisk chokoladefløden til let skum – pas på, du ikke pisker for meget!

Kog vand, sukker, vaniljekorn + stang og citronsaft op i en gryde.

Skræl pærerne og kom dem i sukkerlagen. Kog pærerne møre i lagen – ca. 25 minutter. Lad pærerne ligge i lagen, til de er helt kolde.

Halver de porcherede pærer – fjern kærnerne. Læg de halve pærer på den kolde mazarinbund. Fordel let pisket chokoladeskum over pærerne. Pynt kagen med hvide chokoladespåner og sølvstøv.