Pasta Carbonara med bacon

Nemt
20 min
Dette er en af mine yndlingsretter. Det er simpelt og smager pisse godt. Jeg har stort set altid til at kunne lave det i mit køleskab. Retten blev i sin tid lavet til kularbejderne (carbon) Deres søde madmor syntes, at det var synd for de gode kularbejdere, at de dryssede med kul på deres mad. For at de ikke skulle lægge mærke til det, kom hun altid masser af frisk peber ovenpå retten.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 pakke GOD spaghetti
200 g. god bacon
2 æg
100 g parmasan (frisk revet)
3 fed hvidløg (finthakket)
Lidt muskatnød
Masser af sort peber
Olivenolie
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Skær baconen ud i små tern og steg den i olivenolien (jeg steger min bacon i en wok).

Samtidig koger du pastaen i godt saltet vand - det skal koge i 5 minutter.

Kom nu hvidløg til baconen og giv det kun en smule varme - den må endelig ikke brune.

Nu tilsættes pastaen i din wok, sammen med 2-3 dl af kogevandet fra pastaen, og wokken svinges i 4 minutter ved høj varme.

Nu skulle vandet gerne fordampe og pastaen danner en sauce.

Træk den fra varmen og tilsæt parmesan og æg samt muskat og masser af peber.

Rør nu det hele godt sammen og server med peber på toppen.