Thai fiskefrikadeller med boghvedesalat

Nemt
45 min
Giv dine fiskefrikadeller et asiatisk twist med ingredienser du kan få hos en almindelig købmand. Jeg elsker at servere dem til en piv-sund boghvedesalat med avocado, edamamebønner og radisser

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 portion fiskefars
2 spsk fiskesauce
spsk rød karrypasta
1 lime, skal og saft
1 tommel ingefær
3 fed hvidløg
1 stor håndfuld koriander
4 forårsløg

Asiatisk boghvedesalat

2 dl boghvedekerner
200 g frosne edamamebønner
2 avocadoer
3 forårsløg
50 g feldsalat
1 håndfuld mynte
1 bundt radisser

Dressing

2 spsk olivenolie
0.5 lime, skal og saft
1 tsk honning
salt og friskkværnet peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Rør fiskesauce, karrypasta, limeskal og –saft ud i fiskefarsen.

Riv ingefær og hvidløg fint.

Hak koriander groft, og skær forårsløgene i fine skiver.

Tilsæt det hele til farsen, og rør den sammen. Lad den stå i 30 minutter i køleskabet.

Kog boghvedekernerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, indtil de er netop møre.

Pas på, de ikke bliver klistrede og udkogte – det går pludseligt stærkt.

Skyl de kogte boghvedekerner i koldt vand, så de hurtigt køler af, og stil dem i køleskabet, imens du tilbereder resten af salaten.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne, og lad dem stå et minuts tid, så de tør op, inden du sier vandet fra.

Skær radisserne i tynde skiver.

Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen, hæld den i skålen, og vend det hele sammen. Sæt salaten på køl indtil servering.