Tre slags pizzaer

Nemt
40 min
Når jeg laver pizza, kan gæsterne kigge langt efter de gamle klassiske kombinationer – for jeg tager hver en mulighed for at prøve noget nyt. For der findes jo så mange muligheder, der venter på at blive afprøvet, og jeg er vild med at blande nødder, frugt og krydderurter med mere traditionelle ingredienser.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
Pizzadej
0.5 glas pesto
0.5 frisk mozzarella
20 stk champignoner
0.5 dl hasselnødder
1 spsk olivenolie
10 kviste frisk timian

Kartoffelpizza

0.5 glas pesto
3 kartofler
3 kviste frisk rosmarin
2 håndfulde rucola
Salt og peber

Aubergine- og parmaskinkepizza

1 dl tomatsovs
0.5 frisk mozzarella
0.5 aubergine
4 skiver parmaskinke
1 spsk olivenolie
1 tsk havsalt
1 spsk tørret oregano
0.5 granatæble (kernerne)
10 kviste frisk mynte
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Rul pizzadejen ud til alle pizzaerne.

Smør et tykt lag pesto på den ene pizzadej. Fordel mozzarellaen. Del champignonerne i store stykker og fordel dem på pizzaen.

Hak nødderne groft og rist dem i olivenolie. Top til sidst pizzaen med nødderne og hakket timian.

Smør et tykt lag pesto på pizzadejen. Skær kartoflerne i meget tynde skiver og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af og fordel på pizzaen. Top med fint hakket rosmarin og salt og peber.

Fordel ruccolaen når pizzaen er færdigbagt.

Smør et lag tomatsovs på pizzadejen og fordel herefter mozzarellaen.

Skær auberginen ud i 0,5 cm tynde skiver og hæld salt på. Lad dem ligge i 10 minutter og skyl derefter skiverne og fordel dem på pizzaen.

Hæld olivenolie, salt og oregano på pizzaen.

Placer pizzaerne på en opvarmet bageplade, og bag dem øverst i ovnen ved 250 grader i 6-8 minutter - en ad gangen.

Forbered granatæble og mynte, mens pizzaen bages i ovnen. Pil og skyl granatæblet og hak mynten groft.

Når pizzaen er ude af ovnen fordeles parmaskinken, granatæblekerner og mynteblade på toppen af pizzaen.