2 sunde snacks til madpakken

Nemt
25 min
 Alle børn har en sød tand og vi gerne have noget lækkert med i madpakken, eller få en lille lækker hapser. I denne video giver jeg dig 2 sunde og hurtige snacks du med god samvittighed kan servere for dine børn og dig selv. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer

Kakao/kanel snack

4 dl blandede nødder - brug dine favoritter
2 dl rosiner
2 spsk kakao
2 spsk kanel

Dadelkugler

4 dl dadler
1 dl ristede hasselnødder
2 dl ristede og saltede peanuts
0.5 dl kokosmel
3 spsk appelsinsaft
Sesamfrø, kokosmel og kakao til rulning
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Kom kakao og kanel i en stor frysepose, bland det lidt rundt. Kom nødder og rosiner i og ryst nu posen rigtig meget. Hold en si over en skål og hæld nødde/rosinblandingen i, for at fjerne den overskydende kakao/kanel blanding. Gem den overskydende krydderiblanding og kom nødde/rosin blanding på glas. Spis dem som snack, brug dem som topping på morgenmaden eller i salater.

Blanding bliver lige endnu en tand bedre hvis nødderne ristes først.

Start med at hakke peanuts og hasselnødder i en foodprocessor eller minihakker. Kom dem i en skål sammen med kokosmel. Fjern stenene fra dadlerne og ælt dadlerne sammen med nødderne. Tilsæt appelsinsaft undervejs.

Form massen til kugler og rul dem i sesamfrø, kokosmel og/eller kakao. Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de snildt kan holde sig 2 uger, hvis du altså ikke har spist dem inden.