Aioli med hvidløg

Nemt
10 min
 En hjemmelavet aioli er på en måde bare en hjemmerørt mayonnaise med hvidløg i, men smager meget bedre end det. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 personer
3 dl olivenolie (eller smagsneutralolie, hvis du synes olivenolien er for kraftig)
3 fed presset hvidløg
4 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk dijonsennep
1 citron (saften)
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Sørg først for, at alle ingredienser har stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes. Ellers kan den skille. Kom æggeblommer og sennep i en skål og pisk indtil massen begynder, at tykne og skumme.

Hæld nu et par dråber olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i en tynd stråle olie i, mens der piskes til den ønskede konsistens. Jo mere olie, jo tykkere bliver den.

Smag til med citron og salt og peber. Kom til sidst hvidløget i.

Hvis du har en Bamix stavblender kan den bruges i stedet for håndkraft. Du skal her bruge Whisker bladet til Bamixen. Kom æggeblommer og sennep i et bæger og pisk det tykt og skummene med Bamixen. Tilsæt nu lidt olie i en tynd stråle mens blenderen kører, indtil du har den ønskede konsistens. Smag din aioli til med salt og peber og citron.