Bagte kartofler med fyld

Nemt
30 min
Mexikanske bagte kartofler har længe været en favorit herhjemme, da den kombinerer alle de ting, som vi godt kan lide, og så er det bare nemt at gå til. Jeg håber, at I vil kunne lide dem, lige så meget som vi gør!

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 personer
1 sød kartoffel (ikke alt for stor)
250 g hakket oksekød
3 spsk creme fraiche
1 rød chili i skiver
100 g revet ost
1 lime, saften
1 fed hvidløg, finthakket
0.5 dåse kidneybønner
1 løg, finthakket
En håndfuld koriander
Olivenolie
Salt & peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Pak kartoflen ind i et fugtigt viskestykke og varm den i mikroovnen i ca. 10-15 minutter (alt afhængig af størrelsen på kartoflen).

Imens den er i mikroovnen, snittes løg, hvidløg og chili og steges på en pande med olivenolie, indtil løgene er bløde.

Herefter steges kødet af i samme pande.

Når kødet er blevet brunet, skal de drænede bønner i.

Kom kødblandingen i en skål og bland det med creme fraiche.

Når kartoflen er færdig, skal den halveres med en stor kniv og udhules med en ske.

Tag kartoffelmosen, som du har skrabet ud, og bland den med kødet og bønnerne.
Kom saften fra en lime i. Smag til med salt og peber.

Kødblandingen kommes nu tilbage i kartoffel”bådene” og drysses til sidst med ost.

Bag dem i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluftsovn, eller indtil osten er smeltet.