Blinis med laksemousse

Ligetil
1 t
 Lette og luftige blinis, som er sprøde i kanten og som smager både lidt salt og lidt sødt. Den perfekte starter til en nytårsaften, især hvis du topper dem med en god klat laksemousse. Laksenmoussen er lavet på skyr, hvilket jeg synes komplimenterer den fede fisk ret godt. Der er godt med frisk dild i, lidt skarpe rødløg og lidt søde æbler. En helt perfekt kombination. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
10 personer
1 dl mælk
2 spsk skyr
5 g gær
0.33 tsk salt
90 g mel (evt. 60 g hvedemel og 30 g grahamsmel)
1 æg
2 spsk olie til stegning

Laksemousse

75 g varmrøget laks
1 spsk skyr
1 stor spsk frisk dild
0.25 æble
2 tsk citronsaft
Evt. lidt rødløg efter smag
Salt og peber
Dild til pynt
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Lun mælken i en gryde og kom det over i en skål med skyr, gær, salt og mel.
Del ægget i en blomme og en hvide. Kom blommen over i skålen og rør det godt sammen.

Kom et klæde over skålen og lade den hæve på køkkenbordet i 45 minutter.
Imens piskes æggehviden stiv.

Æggehviden vendes forsigtigt i dejen, når den er hævet.
Kom lidt olie på en pande og lav de små blinis her på (Det passer ca med 1 stor spsk dej på hver).

Giv dem 1-2 minutter på hver side.

Hak dild, æble og rødløg og kom det i en skål med laksen, skyr og citronsaft.

Vend det hele godt rundt og top dine blinis med en spiseske. Hak evt. lidt ekstra dild, du kan pynte med.