Bordkortsboller

Nemt
45 min
 Når det klassiske tager et twist, og bliver til noget helt andet og uventet - og så er remoncen uimodståelig. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
12 personer
2.5 dl lunkent vand
50 g gær
2 spsk sukker
1 æg
100 g blødt smør
1 tsk kardemomme
0.75 tsk salt
600 g mel

Fyld

50 g marcipan
100 g blødt smør
50 g sukker
50 g hasselnødder

Pensling og pynt

1 æg
1 tsk flormelis
100 g marcipan
100 g chokolade
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Kom lunkent vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, og rør, til det er opløst. Rør æg, blødt smør, kardemomme og salt i. Rør så melet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt i ca. 45 min.

Riv marcipanen på et rivejern. Bland det med blødt smør og sukker i en skål. Hak hasselnødderne groft, og bland dem med fyldet.

Tænd ovnen på 210 grader. Del den hævede dej i 12 stykker, og form dem som boller. Tryk en fordybning i hver bolle. Kom en teske fyld i hver. Saml dejen rundt om bollen, og vend den om, så sammenføjningen er i bunden.

Lad bollerne hæve på bagepladen i ca. 30 min.

Pensl bollerne med æg, og bag dem i ca. 15-18 min. Lad dem køle af. Drys bordet med lidt flormelis og rul marcipanen ud. Den skal være ca. ½ cm tyk. Udstik marcipanen med den form, du har lyst til. Placer en marcipanskive på hver bolle.

Smelt chokoladen, og kom den i en sprøjtepose. Skriv navn på bollerne eller pynt med fri tegning.

• Måle ingredienser af.
• Pensle boller med æg
• Komme 1 tsk. fyld i hver bolle.

• Rive marcipan og blande med smør og sukker.
• Rulle marcipanen ud og udstikke marcipanen