Brunch med blåbærtrifli, avocado og muffins

Ligetil
45 min
 Jeg elsker god sund mad og så elsker jeg at spise det med venner og veninder. Denne nemme brunch er så hyggelig at lave sammen, og så tager den ikke en hel formiddag at tilberede. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 personer
2 håndfulde spinatblade
2 æbler
1 lille håndfuld frisk mynte
1 citron (saften)
Ingefær efter smag
Evt. lidt skyr

Bagt avokado med æg & quinoa-muffins

1 stor avocado
2 æg (str. S/M)
Flagesalt og friskkværnet peber
Frisk timian til pynt
2 dl kogt quinoa
1 dl revet mozzarella
2 æggehvider
1 hvidløgsfed
1 tsk salt
1 dl hakket frisk spinat
Friskkværnet peber

Blåbærtrifli

100 g cremefraiche 18%
150 g skyr
1 lille tsk vaniljepulver
200 g blåbær
4 skiver rugbrød
25 g mandler
1 spsk smør
1 spsk kokossukker
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Halver avocadoen, fjern stenen og udhul hullet en anelse mere, så der er plads til et helt æg i hvert hul. Bag i ovnen ca. 15 minutter.

Drys med salt og peber, samt evt frisk timian.

Kog quinoa efter anvisning på pakken. Bland den kogte, varme quinoa med revet mozzarella. Tilsæt æggehvider, presset hvidløg, salt og hakkede spinatblade. Rør det hele godt sammen med en ske.

Fyld blandingen i muffinforme og bag i ca. 20 min. Når de har fået farve og er let sprøde, tages de ud af formen, afkøles og serveres.

Smulder rugbrødet og hak mandler. Smelt smør på en pande. Kom rugbrød, kokossukker og mandler ved og rist det godt under omrøring. Efter ca. 10 minutter tages det af og lægges på bagepapir til afkøling.

Bland skyr, cremefraiche og vanille. Hvis du har en meget veludviklet sød tand kan du komme 2 tsk kokossukker heri også.

Når crunchen er helt afkølet arrangerer du blåbær, creme, crunch, blåbær, creme, blåbær og crunch i lag.

Blend og drik!