Cheesecake med hvid chokolade og chokoladebund

Ligetil
1 t
 En cheesecake der gør dig blød i knæene! Kagen er spækket med lækre bær, der giver masser af smag og en let syrlighed, der perfekt opvejes af den hvide chokolade. Du kan følge opskriften slavisk, eller prøve at eksperimentere med dine egne yndlingsbær. Det er nemlig super nemt at udskifte ingredienserne med lige de bær, der er i sæson, eller dine yndlingsbær (man må godt bruge dem fra frost). 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
8 personer
200 g hvid chokolade
40 g smør
1.5 rulle Oreo med chokoladefyld eller anden chokoladekiks
1.5 blade husblas
200 g frosne skovbær/bærblanding
0.5 øko lime
3 past. æggeblomme
2 spsk flormelis
160 g Philadelphia flødeosr natural (ikke light)
130 g creme fraiche
1 dl piskefløde
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Smelt smørret. Knus Oreos/kiks i en foodprocessor, tilsæt det smeltede smør og bland det sammen.
Tryk blandingen ned i en smurt springform (18 cm).

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Hæld bærrene i en gryde og opvarm dem langsomt. Lad bærrene simre til de bliver bløde og udkogte.

Riv limeskallen fint og hæld skal samt saft fra limen i en skål.

Pres de kogte bær gennem en fintmasket sigte ned i skålen til limen, så korn o.lign. bliver sigtet fra.

Kram vandet fra de opblødte blade husblas og læg husblassen i den varme bærpuré. Rør rundt til husblassen opløses.

Vend den smeltede hvide chokolade i bærpuréen.

Hæld æggeblommerne i en skål og tilsæt flormelis. Pisk til massen bliver lys og tyk.

Rør flødeost og creme fraiche i og tilsæt til sidst bærpuréen. Rør indtil massen er fin og ensartet.
Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i flødeostmassen.

Hæld cheesecakecremen over Oreo-bunden. Lad kagen stå natten over i køleskabet.