Chokoladetemperering

Ligetil
10 min
 Når chokolade skal smeltes og bruges til chokoladepynt, fyldte chokolader, flødeboller osv, så er det ikke helt ligegyldigt hvordan man smelter sin chokolade. Vi vil selvfølgelig gerne have, at chokolade får en smuk blank og skinnende overflade, og at chokoladen får sit velkendte knæk når man bider i den. For at opnå dette skal chokoladen tempereres gennem disse enkle trin. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 personer
Chokolade
Termometer
Gryde
Skål
Evt. hårtørrer
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Hak chokoladen fint og hæld 2/3 af chokoladen i skålen over vandbadet. Smelt chokoladen langsomt indtil temperaturen når ca. 50 grader. Tag skålen af varmen og tilsæt den resterende 1/3 hakkede chokolade, rør rundt og lad chokoladen køle af til 29 grader. Nu skal chokoladen varmes langsomt op igen. Dette kan gøres over vandbadet, eller endnu nemmere med en hårtørrer, hvor man også har maksimal kontrol over temperaturstigningen. Når chokoladen når 32 grader er den klar til anvendelse.