Dukkahkrydret lammesteg med knuste kartofler

Ligetil
2 t
 Giv påskelammet ekstra smag med mellemøstlige krydderier. Her kommer jeg dukkahen på en lammekølle, inden den kommes i ovnen. Krydderierne giver smag til kødet, som langsomt ristes og får en sprød overflade i ovnen. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
6 personer
1 lammekølle
1 spsk olivenolie
1 portion dukkah

Knuste kartofler

1 kg kartofler
2 spsk olivenolie
Salt

Myntedressing

1 håndfuld mynte
2 dl yoghurt
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Salt & friskkværnet peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 250 grader.

Dup lammekøllen tør med køkkenrulle, placér den i et ildfast fad, og smør den ind i olivenolie.
Drys og dup dukkahen på lammekøllen, og fordel det over kødet, så hele køllen er dækket.

Hæld vand i fadet, så det dækker bunden, og sæt derefter køllen i ovnen ved 250 grader det første kvarter.

Skru derefter ovnen ned på 150 grader en time, og skru til sidst op på 175 grader de sidste 45 minut
ter.
Lammekøllen skal altså have i alt 2 timer i ovnen.

Sørg for, at der hele tiden er vand i bunden af fadet, så det ikke brænder på, og lad lammekøllen hvile i 15 minutter, inden du skærer kødet ud.

Skrub kartoflerne rene, og kog dem i letsaltet vand.

Lad de kogte kartofler køle en smule af, og placér dem derefter på en beklædt bageplade.

Tænd ovnen på 175 grader.

Hold rundt om skindet på kartoflerne, og tryk dem flade med en gaffel, så du får små kartoffelkratere.
Pensl kartoffelkraterne med olivenolie, drys med og salt, og sæt dem derefter i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne.

Lav dressingen ved at hakke mynten fint og vende det sammen de resterende ingredienser.

Smag til med salt og peber, og stil dressingen i køleskabet indtil servering.