Efterårsstang med marcipan og æbler

Ligetil
1 t
 Når vejret rusker uden for, er der ikke noget bedre end at lune sig på denne smørfyldte og dekadente sag. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 portioner
2 dl mælk
250 g smør
50 g gær
2 æg
550 g mel
1 knivspids salt

Fyld

3 syrlige madæbler
150 g marcipan
100 g mandler
150 g blødt smør
150 g sukker
1 tsk kanel
1 dl rosiner

Samling og pensling

1 sammenpisket æg
1 spsk perlesukker eller alm. sukker
75 g hakkede mandler
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Lun smør og mælk i en gryde. Smuldr gæren heri. Rør rundt. Tilsæt æggene. Tilsæt salt, og mel lidt efter lidt. Ælt det til en smidig dej. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter.

Skræl æblerne, og tag kernehuset ud. Skær dem i tynde både. Riv marcipanen, og hak mandlerne groft. Bland smør, sukker, kanel, marcipan og mandler sammen til en tyk masse.

Tænd ovnen på 200 grader. Når dejen har hævet, deler du den i to. Rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 35x25 cm.

Fordel mandelmassen på midten af hvert rektangel på den lange led. Fordel rosiner og æbler på mandelmassen.

Til det flettede mønster skal du nu skære skrå strimler i ca. 2 cm bredde. Strimlerne skal starte 2-3 cm fra mandelmassen, og gå ud til kanten. Det skal ligne et juletræ.

Flet nu dejstrimlerne ind over hinanden. Når stængerne er flettede, så pensl med æg, og drys med perlesukker og hakkede mandler.

Lad stængerne hæve 10-15 minutter, og bag dem i 25-30 minutter.

• Måle ingredienser af.
• Fordele rosiner, æbler og reven marcipan på fyldet.
• Pensle med æg og drysse med sukker og mandler.

• Lave fyldet.
• Rulle dej ud.
• Fordele mandelmassen på dejen.