Falafel med blomkålssalat

Ligetil
40 min

Blomkålssalat

 Jeg har mange livretter, men en af dem er falafler. Denne super nemme opskrift er god og hurtig at lave en hverdagsaften, hvis du bare husker at sætte kikærterne i blød natten før. Min udgave bliver bagt i ovnen, som gør dem til et sundere alternativ til dem man kan købe færdiglavet. De er sprøde og lækre og så er de gode i fx pitabrød eller til en lækker blomkålssalat. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
250 g kikærter (tørvægt)
1 bundt persille
1 løg
5 fed hvidløg
1 rød chili – befriet for kerner
2 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
3 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 spsk loppefrøskaller (kan undlades)

Blomkålssalat

1 blomkål
1 moden avokado
2 forårsløg
1 granatæble
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk sesamolie, gerne ristet
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Sæt kikærterne i blød i vand i 10-12 timer. Tænd ovnen på 200 grader. Hæld vandet fra kikærterne, skyl og afdryp dem. Bemærk at kikærterne IKKE skal koges!

Alle ingredienser til falaflerne blendes til en ensartet fars. Form farsen til kugler og placer dem på bagepladen. Pensel falaflerne med olivenolie, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 25-30 min., eller til de er gyldne og sprøde.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.

Skær blomkålen i mindre buketter, kom dem i en skål og vend dressingen i. Pil granatæblekernerne ud af skallen. Fjern den hvide skal, den er super bitter og ikke rar at få i munden.

Skær avocadoen i mundrette stykker og fordel den over salaten. Skær forårsløget i skiver og hak persillen groft og drys det over salaten.