Fastelavnsboller med creme og remonce

Ligetil
1 t 30 min
 Disse lyse, lækre og luftige fastelavnsboller er blevet gjort ekstra syndige med både kagecreme og remonce. Og så kan de pyntes præcis, som man vil - jeg kan bare godt lide emojis. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
12 personer
1.5 dl mælk
2 æg
25 g gær
125 g smør, blødt
50 g sukker
450 g mel
0.5 tsk salt
1 tsk kardemomme - kan udelades
1 tsk vaniljesukker

Remonce

75 g sukker
75 g marcipan
75 g smør, blødt
0.5 vaniljestang
4 æggeblommer
20 g Maizena
2.5 dl sødmælk
80 g sukker

Pynt

Farvet marcipan
Spiselig tusch
Flormelis
Vand
Kakaopulver
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Mælk lunes og gær opløses i mælken.

Tilsæt æg og sukker i og rør.

Tilsæt mel, salt, vaniljesukker og kardemomme og ælt til smidig dej.

Tilsæt smørret og ælt smørret i dejen til dejen er glat og blank.

Lad hæve i 45 minutter før du former dine boller.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.

Pisk så æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen.

Kog mælken op til kogepunktet og pisk den i æggemassen.

Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem, mens der piskes til den tykner.

Lad cremen køle af.

Pynt:
Lav forskelligt marcipanpynt til dine fastelavnsboller.
Lav glasur af flormelis og vand.

Opbygning:
Slå dejen let ned efter hævning.

Rul den ud som et rektangel og skær 12 firkanter ud.

Placer en teske remonce og creme på hver, fold modsatte hjørner ind over og luk sammen.
Fold derefter igen de modsatte hjørner sammen og luk til en rund bolle.

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

Pensles med æg og mælk og bages i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader.

Når bollerne er afkølet, pyntes de med marcipan og glasur.