Festlig brunsviger

Ligetil
40 min
 Der er bare noget lækkert og festligt over en dejlig snasket brunsviger. Og jeg har altid fået flødeskum på min brunsviger, som barn. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 portioner
2 dl mælk
50 g gær
1 æg
2 spsk sukker
450 g hvedemel
1 tsk salt
75 g blødt smør
1 spsk olie

Fyld

200 g blødt smør
200 g brun farin
1 spsk sirup
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Lun mælken i en gryde. Opløs gæren heri. Tilsæt æg og sukker, og rør sammen.

Kom mel og salt i en skål. Smuldr smørret heri. Kom den lune mælk ned i skålen til melet. Rør det hele sammen til en ret blød dej.

Smør en bradepande med olie. Fordel dejen heri, og tryk den ud til kanterne. Lad den hæve ca. 30 minutter.

Rør alle ingredienser sammen i en gryde. Smelt fyldet ved svag varme. Farinen skal være helt opløst. Tag gryden væk fra varmen, og lad massen køle lidt af.

Når dejen har hævet, fordeler du fyldet på dejen helt ud til kanten. Lad dejen hæve i yderligere 20 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.

Tryk dybe huller i den hævede brunsviger med fingrene, så fyldet flyder ned i fordybningerne. Bag kagen i ca. 25-30 minutter.

Pynt kagen med flag og slik – og evt. flødeskum.

• Måle ingredienser af.
• Fordele dejen i bradepanden.
• Pynte kagen med flag og slik.

• Lave fyldet.
• Fordele fyldet på hele dejen.