Filetering af fladfisk

Ligetil
10 min
 Nu da jeg stammer fra Vesterhavet kan jeg selvfølgelig filetere min egen fladfisk. Det ligger jo næsten i blodet, at kunne det. Jeg køber ofte hele fisk, som jeg selv flår og fileter. På den måde er jeg sikker på, at de er friske. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 personer
Stort spækbræt
1 skarp og bøjelig kniv
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Brug en skarp og bøjelig kniv. Stik kniven ind ved hovedenden og træk ud fra rødspætten. Stik dernæst kniven ind ved rygbenet og træk kniven ned gennem fisken.

Vend kniven mod dig selv, og træk op, MEN pas på fingrene.
Soigner den hele filet for blodrester.
Gør det samme med bugsiden.

Er rødspætten ikke fileteret og med hoved gøres følgende:
Skær næsten hovedet af rødpætten, og hiv indvoldende ud, mens man trækker hovedet af.

Vend dem med bugsiden op af og skær ned langs siden. Tag fat i siden med en klud og træk skindet af.