Flamberede pandekager (crepes suzette)

Nemt
25 min
 Helt klassiske og lækre pandekager, der lige får det der ekstra "umfh" når de flamberes i appelsinlikør og serveres med lækker is. Og så er det en glimrende scoredessert. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 portioner
1 vaniljestang
80 g sukker
140 g hvedemel
1 knsb salt
4 æg
100 g smør
1 tsk citronskal
3.5 dl sødmælk

Sauce

4 spsk sukker
2 spsk smør
1.5 dl appelsinsaft og skallen heraf
1 spsk citronsaft
5 cl Grand Marnier
1 spsk mandelsplitter
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med lidt af sukkeret.

Bland sukker, salt og vaniljesukker med mel og pisk godt sammen med æggene.

Smelt smørret og pisk det sammen med dejen. Spæd op med mælken til en lind og lækker dej. Tilsæt citronskal.

Bages på pande med lidt smør og foldes til trekanter. Holdes varme.

Sukker smeltes og smørret kommes ved. Når det er bruset af tilsættes appelsin- og citronsaft og skal.

Pandekagerne kommes i saucen og vendes rundt. Drys med mandelsplitter. Tilsæt Grand Marnier og flamber pandekagerne.

Serveres med is.