Flødekartofler med rodfrugter

Nemt
1 t 5 min
 Flødekartofler er lidt en atypisk ret i mit køkken. Jeg plejer at lave sundere mad, og måske lidt mere moderne mad. Flødekartofler er en rigtig klassiker og det smager jo også drøn godt. Men jeg har tænkt lidt over hvordan man kunne give dem en nyfortolkning og et lille strejf af sundhed. Frem kom denne variation med både kartofler og rodfrugter. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 kg kartofler (eller en kombination af rodfrugter og kartofler)
1 løg
5 dl fløde
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Kartofler og/eller rodfrugter rengøres og skæres i tynde skiver. Hak løget fint.

Hæld fløde i en gryde og tænd på lavt plus, læg løg i, og rør lidt hele tiden. Tilsæt salt og peber, og varm det op til kogepunktet. Læg kartofler og rodfrugter i et ovnfast fad jævnt fordelt, og hæld fløden over.

Anbringes midt i ovnen ved 200 grader i en times tid, til de er bløde og let brunede.