Fødselsdagslagkage med chokolade og mascarponecreme

Nemt
45 min
 Til en fødselsdag må kagen godt være lidt ud over det sædvanlige – både hvad angår smag og udseende. Derfor er mit bud på den helt perfekte fødselsdagslagkage denne kage af mørk chokoladekage i to lag med smukke friske bær. Jeg har bagt den et utal af gange, og hver gang går gæsterne meget glade og meget mætte hjem. Og kagefadet er selvfølgelig ryddet på to sekunder. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
6 personer
120 g hvedemel
27 g usødet kakaopulver
0.25 tsk bagepulver
0.25 natron
0.25 salt
100 g smør
105 g brun farin
1 æg
1 æggeblomme
75 g 70% chokolade
1 tsk vaniljesukker
1.25 dl mælk

Mascarponecreme

250 g mascarpone
35 g usødet kakaopulver
35 g flormelis
2.5 dl piskefløde
300 g friske bær, f.eks. hindbær, blåbær
1 bakke jordbær
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 175 ºC og smør to springforme (ca. 15-16 cm). Find en skål frem og sigt mel, kakao, bagepulver, natron og salt i skålen.

Pisk smør og brun farin lyst og luftigt i en anden skål.

Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Tilsæt æg, æggeblomme, smeltet chokolade og vaniljepulver til skålen med smør-/sukkermassen.

På skift tilsættes melblanding og mælk under piskning. Pisk indtil dejen er fin og ensartet.

Hæld dejen i springformene og bag i 23-25 min. Tag de to kager ud af springformene efter bagningen, og lad dem afkøle på en rist.

I en skål piskes mascarpone, kakao og flormelis indtil det er cremet. Tilsæt fløde, lidt ad gangen, indtil konsistensen er tilpas.

Nu skal kagen samles.

Fordel halvdelen af mascarponecremen på den nederste chokoladekagebund, og læg en masse bær ovenpå cremen.

Tryk bærrene let ned i cremen, så de sidder fast. Læg den øverste bund ovenpå, og top med en masse bær.