Glasur tips og tricks

Nemt
20 min
 Jeg har lavet to slags glasur til donuts. Den ene er en chokolade glasur, og den anden er en appelsin glasur. Rent personlig kan jeg bedst lide chokolade glasuren, da jeg synes den bitterhed som chokolade har, er virkelig lækker til en saftig donut. Men hvis tiden ikke lige er og det skal gå lidt hurtigt og man måske ikke lige har mørk chokolade og glukosesirup stående, er den helt klassiske glasur virkelig også lækker, og den tager ingen tid at bikse sammen. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
14 personer
1 dl fløde
150 g mørk chokolade
2 spsk glukoseirup
Evt. sort pulverfarve

Orange glasur

1 æggehvide
300 g flormelis
0.5 dl appelsinsaft
1 spsk orange pastafarve

Fondant og pynt

1 pakke Dr. Oetker fondant
Sort pulverfarve
100 g isomalt / sukker
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Hak den mørke chokolade og varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen af tre omgange. Rør indtil det har en ensartet konsistens. Tilsæt glukosesirup og den sorte pulverfarve og den er klar.

Pisk æggehvide og flormelis sammen. Tilsæt herefter appelsinsaft og den orange farve og den er klar.

Tag fondanten og farv halvdelen sort med den sorte pulver farve. Lav herefter 7-8 edderkopper alt efter hvor mange donuts du har fået.

Tril først en stor og en lille kugle. Lav herefter 4 aflange tynde pølser. Sæt den lille kugle på den store og placer benene under den store kugle og giv den et let tryk. Tag herefter lidt hvid fondant og lav en kors på ryggen af edderkoppen.

Til øjnene laves der mellem 10-15 til hver doughnuts. Tryl hvis kugler i forskellige størrelse hvorefter du triller ligeså mange mindre sorte kugler. Begge masses flade og pupillen (den sorte kugle) placere på den hvide.

Sæt en kagerulle under et stykke bagepapir. Smelt isomalten/sukkeret og tag det af varmen. Tag 2 gafler og sæt dem mod hinanden med et elastik. Dyp dem i isomalten og lav hurtige bevægelser frem og tilbage henover kagerullen. Herved dannes der edderkoppespind også kaldet for sukkerslør.

Dyb dine afkølet donuts i glasuren. Halvdelen sort og den anden halvdel orange. De sorte donuts pyntes med fondant øjne, mens den anden halvdel pyntes med edderkoppespind og edderkopper.