Grillet kylling og spidskål med mormordressing

Ligetil
40 min
 Jeg griller rigtig meget uanset årstiden, og om det sner, regner eller solen skinner. Kylling er for mig en sikker vinder på grillen, især når den vendes i en hjemmelavet marinade. Kylling på grillen gør den bare utrolig lækker og saftig. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 hel kylling
1 dl soja
2 spsk fiskesauce
3 spsk teriyaki
1 spsk revet ingefær
2 fed revet hvidløg
0.5 lime (saften)
1 hel stærk chili
4 små spidskål
2 dl fløde
1 Citron (saften)
Revet muskatnød
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Parter kyllingen i lår, vinger og brystet som deles i 3.
Bland soyasauce, fiskesauce, teriyiaki, ingefær, hvidløg, lime og chili godt sammen i en skål. Smør det på kyllingestykkerne, som stilles til side i 30 – 60 minutter.

Grill kyllingestykkerne først direkte i 30 sekunder på hver side, dernæst 15 minutter indirekte.

Yderbladene på spidskålene fjernes. Del dernæst hvert spidskål i to, som smøres med lidt olivenolie. Grill dem direkte (over kullene eller brænderen) i et par minutter. Læg dem dernæst over på indirekte (uden kul eller brænder under) i ca. 5 – 10 minutter.

Bland fløde og halvdelen af citronsaften. Riv frisk muskatnød i, og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.

Server med smør og brød til.