Grønkålssalat med søde kartofler og tahindressing

Ligetil
30 min
 Din grønkål skal have kærlighed og massage, så bliver den mild, mør og lækker! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
400 g grønkål
500 g søde kartofler
1.5 dl quinoa
200 g edamamebønner fra frost
1 tsk æblecidereddike
Olivenolie
Salt

Dressing

50 g tahin
1 fed hvidløg, fint revet
1 citron (saften)
Salt og peber
0.5 dl vand
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask de søde kartofler grundigt og skær dem i tern. Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend dem med olivenolie og salt og bag dem i 15-20 minutter i den varme ovn.

Skyl quinoa grundigt med vand i en si og kog dem efter anvisningen på posen. Kom de frosne edamamebønner i når der er et par minutter tilbage.

Riv bladene af grønkål stænglerne og riv eller hak dem i mundrette stykker.

Kom grønkålen i en stor skål, tilsæt olivenolie, salt og æblecidereddike og salt og giv nu grønkålen en ordentlig omgang massage. Grønkålen skifter farve til mørkegrøn og bliver mør og lækker.

Kom quinoa/edamame blandingen og bagte søde kartofler i skålen med grønkålen og vend det sammen.

Servér tahin-dressing til salaten.