Gulerodskage med frosting

Ligetil
45 min
 Vær beredt på at møde din nye yndlingskage. Denne gulerodskage har, så længe jeg kan huske, været et kæmpe hit hos alle der har smagt den. Bliv ikke forskrækket over at der skal ananas i dejen – det giver den skønneste svampede konsistens til kagen. Samme opskrift kan også sagtens bruges hvis du i stedet har lyst til at bage gulerodscupcakes, husk blot at justere bagetiden derefter. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
8 personer
2 æg
1 dl smagsneutral olie
100 g sukker
25 g brun farin
0.5 dåse ananas
1 tsk vaniljesukker
125 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
0.25 tsk salt
1 tsk kanel
0.25 tsk revet eller stødt muskatnød
1 kvivspids stødt nellike
125 g gulerod

Frosting

450 g flormelis
75 g usaltet smør, stuetemperatur
190 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 185 °C, smør to springforme (ca. 17 cm)og drys dem med lidt mel. I en skål piskes æg, olie, sukker og brun farin sammen. Hak ananassen fint på et spækbræt, hæld ananasstykkerne over på et rent viskestykke og vrid den overskydende saft fra. Vend ananasstykkerne i skålen med æggemassen.

I en ny skål sigtes mel, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt, kanel, muskat og stødt nellike. Hæld de tørre ingredienser i skålen med æggeblandingen og pisk det sammen. Riv gulerødderne og rør dem i dejen, som derefter fordeles i de to springforme.

Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter eller indtil du kan stikke en nål i kagen der trækkes rent ud. Lad de to kager køle helt af på en rist når de er færdigbagte

I en skål piskes flormelis med smør indtil det er godt blandet. Tilsæt al den kolde creamcheese på én gang og pisk indtil det er inkorporeret. Skru op på høj hastighed og pisk videre indtil frostingen er let og luftig (ca. 5 minutter).

Så skal kagen samles! Skær de to gulerodskager til, så de er lige og vandrette på overfladen. Smør et godt lag frosting på den nederste gulerodsbund og placer næste bund ovenpå. Hæld den resterende frosting i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt fine rose-swirls på toppen.