Halloween donuts med appelsin

Ligetil
50 min
 Disse uhyggelige gode donuts er ikke til at stå for. De er sprængfyldt med appelsinsmag og gør den ellers så søde kage forfriskende og syrlig. Kombinationen af det ydre sprøde, den bløde midte og den linde glasur vil få enhver til at svimle. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
14 personer
30 g gær
2 dl mælk
120 g sukker
1 vaniljestang
80 g saltet smør
650 g mel
1 appelsin (skallen herfra)
1 citron (skallen herfra)
0.5 dl appelsinsaft
0.5 dl citronsaft
3 æggeblommer
1 l smagsneutral olie
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Varm halvdelen af mælken op og tilsæt gær. Den anden halvdel mælk varmes op sammen med sukker og smør.

Sigt herefter melet og riv citron og appelsinskal ned i en stor skål. Pres appelsin og citron saft i et deciliter mål og tilsæt det til massen sammen med æggeblommerne. Tilsæt mælken med smør og sukker. Kom efterfølgende mælken med gæren i. Ælt massen sammen til den har en ens formet konsistens. Ælt ikke for længe.

Lad dejen hæve i skålen under et klæde et varmt sted. Den skal hæve til den har dobbelt størrelse. Mellem 1-1 ½ time. Mens dejen hæver begynd at forbered din pynt.

Når dejen er hævet, rul den nænsomt ud og udstik dine doughnuts i cirka 2 cm. højde, og lad dem efterhæve i 20-30 minutter. Varm olie op til 170 grader. Hold øje med den hverken bliver for kold eller for varm. For kold suger de for meget olie, og for varm brænder de på.

De skal have cirka 4 minutter i olien. Test altid olien først ved at tage et stykke dej og tjekke at det ikke er for varmt. Kom herefter dine doughnuts på køl og pynt dem.