Harissa

Nemt
15 min
 Harissa er en chilisauce der bruges i det nordafrikanske køkken, både i Tunesien, Libyen, Algeriet og Marokko. Brug den som marinade eller til at spice dine retter op, vend den med couscous, bulgur, quinoa eller stegte grøntsager. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
2 røde peberfrugter eller snackpebre
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt spidskommen
2 friske chili
4 fed hvidløg
0.5 tsk. havsalt
2 spsk. olivenolie
Lidt ekstra olivenolie
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Skær stilk og frøstand fra peberfrugterne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad peberfrugterne køle af. Rist imens krydderierne kortvarigt på en tør pande.

Blend peberfrugter, ristede krydderier, chili, hvidløg, olivenolie og salt i en foodprocessor, til konsistensen er som en tyk puré.
Hæld din harissa på et skoldet glas og hæld en smule olivenolie over.

Hjemmelavet harissa kan holde sig et par uger i køleskabet.