Hjemmelavet basilikumpesto

Ligetil
10 min
 Hjemmelavede pestoer har i rigtig mange år været en stor del af mit køkken, og jeg har altid flere forskellige slags stående, som bruges til og i mange retter. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
4 dl friske basilikumsblade
4 fed hvidløg
1.5 dl ristede pinjekerner
2 dl parmesanost
1 dl romanoost
2 dl oliven olie
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser. Såfremt pestoen er meget tyk kan du med fordel hælde mere olivenolie ved.

Kom pestoen i skoldede glas, som efterfølgende er skyllet i Atamon eller vodka.
Hæld ca. ½ cm olivenolie ovenpå pestoen, når det er kommet på glas. Dette præserverer pestoen.

Stil glassene på køl, hvor de kan holde sig i ca. 6 måneder.