Hjemmelavet knækbrød (glutenfrie)

Nemt
45 min
 Knækbrød er både godt til morgenmaden, madpakken eller som snack om eftermiddagen. Denne udgave er lavet med lækre frø, og så er den glutenfri. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
25 portioner
150 g majsgryn
0.5 dl sesamfrø
0.5 dl solsikkefrø
0.5 dl græskarkerner
1 spsk nigellafrø
0.5 tsk salt
3 spsk tahin
2.5 dl kogende vand
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Bland alle de tørre ingredienser.

Miks derefter med tahin og kogende vand med en elpisker.

Lad dejen hvile i 5 minutter, inden den fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir.
Brug en kniv til at skære dejen i firkanter af 5 x 10 cm.

Bag i ca. 40 minutter, eller til kanten bliver gylden.

Knækbrødene vil blive sprøde, når de køler af, så pas på med at bage dem for længe.

Lad knækbrødene køle helt af, før de tages af bagepladen. Knækbrødene holder sig en uge i en luft- tæt beholder – hvis de altså ikke bliver spist i løbet af ganske få dage!

TIP: Kernerne og frøene kan snildt skiftes ud, med det du har i køkkenskabene.