Hjemmelavet pasta

Nemt
30 min
 Hvis du ejer en pastamaskine, hvorfor så ikke eksperimentere med at lave sin egen pasta? Det er lettere end man umiddelbart tænker, og så er det et godt eksperiment, som også viser lidt overskud i køkkenet, hvis man skal imponere en dame. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
400 g hvededemel ’tipo 00’
200 g hvedemel
4 æg
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Bland mel og salt sammen på et rent køkkenbord. Lav en lille "pyramide" i melet og slå æggene ud ét efter ét hvor du ælter det sammen. Ælt den til en samlet og elastisk masse og tilsæt oliven også 1 spsk ad gangen. Forsæt med at ælte til den er helt glat.

Fordel dejen i mindre klumper og rul dem ud med en kagerulle. Kør nu dejen igennem pastamaskinen hvor du moderat øger trykket på valsen så dejen bliver tyndere og tyndere. Det er ofte nemmeste at udføre opgaven sammen med en makker, som kan tage fra når dejen begynder at blive lang.