Hjemmelavet rødkål

Nemt
1 t
 Rødkålen til anden, flæskestegen og resten af julens favoritter er ikke spor svær at lave selv. Når først kålen er snittet, og smagsgiverne er tilsat, så passer den stort set sig selv. En af fordelene ved at lave sin egen rødkål er, at du selv er herre over både konsistens og balancen mellem surt og sødt. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
8 personer
1 mellemstort rødkål
50 g smør
1 dl lagereddike
2 dl ribssaft
50 g sukker
1 tsk salt
1 tsk stødt allehånde
1 lille kanelstang
2 stk stjerneanis
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tag de yderste blade af rødkålen, skær den i fire dele på langs og snit den fint.

Smelt smørret i en gryde, og kom kålen ved. Lad den stege ved jævn varme i cirka 5 minutter, til den begynder at falde sammen.

Kom de resterende ingredienser i gryden, og lad det simre under låg ved svag varme i 20 minutter.

Tag låget af, og lad det simre i yderligere i 20-30 minutter, til væden næsten er fordampet.

Smag til med ekstra eddike, sukker eller salt hvis nødvendigt. Du kan også tilsætte lidt fedt fra ande- eller flæskestegen.

Fjern kanelstang og stjerne anis inden servering.