Hokkaido græskarsuppe med majstopping

Ligetil
40 min
 Suppe man kan lune sig på er et must når efterårsblæsten rusker uden for, og en suppe af græskar med en frisk topping er noget hele familien vil elske og det bedste ved det hele er at det passer sig selv. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 hokkaido-græskar
1 løg
1 dl røde linser
Kokosolie til stegning
1 l vand
2 tsk urteboullionpulver (eller 1 terning)
1 lime (saften)
Salt og peber

Majstopping

2 majskolber
4 tomater
1 håndfuld koriander
1 lime (saften)
Salt og peber
Chiliflager
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Hak løget fint. Skær top og bund af græskarret, og del det på midten og skrab kernerne ud med en ske. Skyl græskarret og skær det i tern – du behøver ikke skrælle det. Skrællen bliver helt blød, når den bliver kogt.

Steg løget klart i kokosolie, tilsæt græskartern og lad det stege med et par minutter.

Hæld grøntsagsbouillonen over, tilsæt linser, læg låg på gryden og lad suppen stå og simre i 30 minutter. Imens laves majstoppingen.

Bring en stor gryde vand i kog. Tilsæt lidt salt og kog majskolberne heri i 5-7 minutter.

Tag majskolberne op og lad dem køle ned, imens du skærer tomaterne i tern og hakker korianderen.

Skær majskornene af kolberne og vend dem sammen med tomater og koriander, limesaft, salt og peber.

Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og limesaft.

Anret suppen i dybe tallerkner, top dem med majstoppingen og drys med chiliflager.