Is-sandwich med vaniljeis og chokoladepynt

Nemt
30 min
 Is og vafler = hjemmelavet issandwich! Tjek ud hvor nemt det er at lave dine helt egne issandwiches. Server dem for dine gæster, og jeg lover dig, de bliver imponerede. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
50 g. smeltet smør
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 æg
1 vaniljestang
50 g. sukker
1 usprøjtet citron

Tilbehør

1 liter vaniljeis
200 g. chokolade
100 g. hakkede nødder
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Smelt smørret.

Rør herefter mel, bagepulver og kardemomme sammen.

Rør æg og mælk sammen med den tørre blanding.

Del din vaniljestang og skrab kornene ud, tag lidt af sukkeret og mas sammen med vaniljekornene. Tilsæt det samt den resterende sukker.

Riv citronen på den fine side af et råkostjern og tilsæt skallen. Rør godt rundt.

Varm dit vaffeljern op. Smør det med smør og så er det ellers bare at komme i gang.

Lad vaflerne køle af inden du skal til at samle din isvaffel, men husk(!): Spis lidt imens du laver dem.

Tag to plader med vafler, fordel isen i midten af en af pladerne og placer den anden på toppen.

Del herefter pladerne i fem efter mønstret så du får din hjerte isvafler.

Temperer din chokolade i mikroovnen. Kom din chokolade i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen.

Start med varme chokoladen i 10 sekunder af gangen, tag den ud og rør rundt. Fortsæt indtil massen er ensartet og der ikke er flere faste chokoladestykker deri.

Herefter varmer du chokoladen i 5 sekunder af gangen og måler efter hver gang temperaturen, så den ikke overstiger den tilladte temperatur på 34 grader, og rammer den rette arbejdstemperatur på 32 grader.

Dyb halvdelen af isvaflen i chokolade og drys med hakkede nødder.

Kom dem i fryseren indtil de skal serveres på en dejlig varm sommerdag.