Jordbær-cheesecake

Ligetil
30 min
 Her er den perfekte sommerkage der bare stråler af sol og varme dage. Det betyder selvfølgelig ikke, at cheesecaken ikke kan laves uden for sommersæsonen – for hvem har ikke brug for et skud sødme og bærfriskhed året rundt? I denne cheesecake får jordbærrene den afgørende rolle, og derfor er det vigtigt at man vælger nogle super lækre bær med masser af smag. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
8 personer
160 g Digestive kiks
85 g smør
3 blade husblas
200 g jordbær
1 spsk vand
30 g rørsukker
1 vaniljestang
300 g Philadelphia naturel
2.5 dl piskefløde
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Knus kiksene til fine krummer og hæld dem i en skål. Smelt smørret, hæld det ned til kiksekrummerne og rør godt rundt. Beklæd bunden af en springform (17-18) cm med bagepapir og hæld krummeblandingen ned i springformen. Tryk bunden godt sammen så den er fast og stabil.

Læg husblasbladene i en skål koldt vand og stil skålen til siden.

Skær jordbærrene i kvarte og hæld dem i en gryde sammen med vand og rørsukker. Tilsæt både vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i gryden. Opvarm langsomt gryden til det simrer, og lad det simre et par minutter. Fisk vaniljestængerne op af gryden, klem vandet fra de udblødte blade husblas og læg dem i gryden, der tages af varmen. Rør rundt mens husblassen smelter.

Blend jordbærblandingen med en stavblender indtil massen er fin og ensartet i konsistensen. Lad jordbærblandingen køle lidt af.

Hæld Philadelphia i en skål og pisk det hurtigt igennem. Tilsæt jordbærmassen og pisk det godt sammen.

I en ny skål piskes fløden til en let flødeskum, der vendes sammen med jordbær-/flødeostblandingen. Hæld det over kiksebunden og stil kagen i køleskabet i 4 timer indtil den har sat sig.

Inden servering pyntes kagen fint med friske bær.