Jordskokkesuppe med kartofler og persilleolie

Nemt
45 min
 Fyldig, cremet og fuld af smag - det er måske ikke hvad alle ville forbinde en grøntsagssuppe med, men denne skønne jordskokkesuppe er beviset! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 personer
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
500 g jordskokker
400 g kartofler
1 liter grøntsagsbouillon
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber

Persilleolie

1 bundt persille
0.5 dl olivenolie
0.5 fed hvidløg
0.25 tsk salt
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i olivenolien i en stor gryde. Imens skrælles jordskokker og kartofler, hvorefter de skæres i tern. Tilsæt begge dele til gryden, svits dem med i 5 minutter, og tilføj dernæst grøntsagsbouillon og salt.

Kog suppen i 30 minutter til grøntsagerne er møre. Blend til sidst suppen grundigt i gryden med en stavblender eller i en foodprocessor, og smag til med friskkværnet peber og ekstra salt.

Blend persille, olivenolie, hvidløg og salt. Tilsæt persillen løbende for at sikre, at blenderen får fat i det hele.

Top suppen med persilleolie og kålchips og server evt. ristet rugbrød som tilbehør.