Juleand med æbler og svesker

Ligetil
6 t 40 min
 Langtidsstegning er vejen til den perfekte and, da den nænsomme stegemetode sikrer, at kødet er både mørt og saftigt hele vejen igennem. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
6 personer
3.5 kg andesteg
3 syrlige madæbler (gerne belle de beskoop eller cox orange)
1 håndfuld svesker uden sten
Salt og peber

Andesauce

Stegesky fra bradepanden
Andefedt
2 spsk hvedemel
Ribsgelé
0.5 dl fløde
Kulør
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Fjern hals og indmad fra andens skrog samt eventuelt ekstra fedt, og skær de yderste vingespidser af. Skyl anden udvendigt og indvendigt, tør den med køkkenrulle og gnid den udvendigt og indvendigt med salt og peber.

Skræl æblerne, skær dem i både, og kom dem sammen med sveskerne i andens skrog. Luk anden med køkkennåle og sæt den på en rist i ovnen med brystet opad. Stil en bradepande med 1 liter vand, vingespidser, andens hals og indmad (med undtagelse af leveren) under. Steg anden i 6 timer ved 120 grader, til kødet er mørt.

Mangler anden farve, kan du give den 5-10 minutter ved høj varme under ovnens grillfunktion til sidst. Sørg dog for at holde godt øje med den, så den ikke brænder på. Lad anden hvile i 20-30 minutter inden udskæring.

Sigt stegeskyen fra bradepanden over i en ren skål, og skum den for fedt. Du skal gerne have 7-8 dl. Har du ikke det, kan du supplere med andefond.

Kom 3 spsk andefedt i en gryde, varm den op, og pisk hvedemelet i. Pisk dernæst stegeskyen i lidt efter lidt.

Tilsæt fløde, og smag til med ribsgelé, peber samt eventuelt salt, hvis stegeskyen ikke er salt nok i sig selv.