Kærnemælkshorn med æbler og karamel

Ligetil
45 min
 De her kærnemælkshorn er nogle lækre og luftige godbidder, der er lige til at tage med. Kombinationen af karamel og æble er forførende. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
16 personer
1.5 dl kærnemælk
50 g gær
1 vaniljestang
2 spsk sukker
125 g blødt smør
2 æg
450 g mel
1 knivspids salt

Fyld

1 stort æble
2 spsk sukker
1 tsk kanel
1 dåse dulce de leche
1 æg
100 g hvid chokolade
1 spsk pynt (hakkede mandler, frystørret hindbær, hakkede pistacie)
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Lun kærnemælken lidt i en gryde. Opløs gæren heri. Rør rundt. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med sukkeret i en skål. Tilsæt smør og æg i skålen. Rør rundt. Tilsæt den lune mælk. Tilsæt salt, og melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.

Tænd ovnen på 185 grader. Skræl æblerne, og skær dem i både. Bland sukker og kanel. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret.

Rul den hævede dej ud til et aflangt rektangel. Skær den ud i trekantede stykker. Kom en teske karamel på den brede ende af hver trekant. Læg et æblestykke ovenpå. Rul dejen sammen om æbler og karamel til horn. Placer dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl hornene med sammenpisket æg, og lad dem hæve 25-30 minutter. Bag dem i ca. 14-18 minutter.

Smelt den hvide chokolade. Pynt hornene med chokolade, hakkede mandler, pistacie eller frysetørrede hindbær.

• Måle ingredienser af.
• Lægge æblestykker på.
• Pensle med æg.
• Pynte med hakkede mandler mv.

• Rulle dejen ud og skære i stykker.
• Lave æble-sukker-kanel-fyld
• Fordele karamel på dejstykkerne.