Kanelbullar

Nemt
2 t
 Jeg elsker svenske kanelbullar. Som svensker er jeg vokset op med ”fika”, som er en slags svensk kaffehygge, som vi er vilde med i Sverige. Man kan spise mange søde sager til svensk fika, men hos os har den altid stået på hjemmebagte kanelbullar. Det her er min svenske yndlingsopskrift. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
12 portioner
50 g. gær
5 dl. plante- eller komælk
1 spsk. salt
2 spsk. kardemomme
150 g. sukker
1 kg. mel
2 æg
300 g. smør
150 g. brun farin
3 spsk. kanel
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål eller røremaskine. Hæld mælk i skålen. Rør gæren ud.

Tilsæt sukker, salt, kardemomme og mel. Tilsæt 1 æg. Arbejd sammen. Ælt gerne dejen i mindst 5 minutter.

Skær 150 g smør i skiver. Fordel i dejen og arbejd sammen. Ælt i 5 minutter.

Lad dejen hæve overdækket i 2 timer.

Bland 150 g blødt smør, brun farin og kanel til remonce.

Del dejen i to dele. Rul delene ud til aflange firkanter. Smør remonce på. Fold sammen som i videoen. Rul ud og skær hver del i 12 stykker.

Snur til kanelsnurrer, som vist i videoen. Lad hæve i 2 timer.

Pisk et æg sammen. Pensl. Bag ved 200 grader i 12-15 minutter.