Klassisk burger med salat og bacon

Ligetil
30 min
 En af vores første retter og faktisk den, som flest har besøgt efter "pulled pork", er vores burger opskrift. Vi tror nok årsagen er, at det også er den opskrift med flest redigeringer og tilpasninger i opskriften - den er simpelthen tunet mere end Tom Kristensens Audi var til Le Mans i 2014. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
500 g hakket oksekød (10-12%)
5 kiks (tørre kiks som bruges til ost, fx Biscas Cream Crackers/Biscuits)
0.5 tsk chili
0.5 tsk cayenne peber
1 tsk oregano
0.5 tsk løgpulver
0.5 tsk hvidløgspulver
1 tsk paprika
2 tsk gourmet salt
Rigeligt med friskkværnet peber
1 æg
1 sjat fløde

Tilbehør

Frisk rucola eller anden salat
Tomater skåret i skiver
Syltede agurker
God bacon i skiver
Ketchup
God ost
Krydderboller
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Knus kiksene i en frysepose, som i videoen. Bland hele molevitten og de knuste kiks i farsen. Lad gerne farsen stå en times tid på køl. Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).

Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande. Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (cheddar kan anbefales).

Burgeren samles med kød og grønt.