Klassisk Coq au vin

Udfordrende
1 t 15 min
 Jeg var lige flyttet hjemmefra, da jeg stiftede bekendtskab med den franske klassiker coq au vin. På rekordtid gik den hen og blev min ”hofret”, når gæster skulle imponeres. Den dag i dag står retten som en af de bedste i simremads-genren hos mig, da vinen, fuglen og urterne går op i en højere enhed efter en time til halvandens blid boblen på komfuret. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
150 g bacontern
1 stort løg
4 fed hvidløg
12 skalotteløg
250 g champignon
1 unghane eller stor kylling
0.5 dl cognac (kan undlades)
1 flaske rødvin
4 dl hønsefond
3 kviste frisk timian
3 kviste frisk persille
2 laurbærblade
Majsstivelse til jævning
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Steg baconen sprød og sæt til side. Pil og hak løg og hvidløg fint i ternt. Pil skalotteløg og hak champignon i store tern.

Parter hanen eller kyllingen, og brun den grundigt på en pande med olie (husk også rygstykket, da det bidrager med smag til saucen). Krydr med salt og peber og flambér i cognac - husk at slukke for emhætten.

Kom det hele i en skål sammen med væden fra panden. Sautér løg og hvidløg i olie på panden, og kom derefter i en stor gryde sammen med hane- eller kyllingestykkerne, rødvin, hønsefond, timian, persille og laurbærblade. Lad det simre under låg en times tid indtil kødet er mørt.

Brun imens skalotteløg og champignon i fedtstof hver for sig, og lad simre med retten de sidste 20 minutter. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber. Ønskes en kraftigere smag kan saucen koges ind.

Server retten med frisk persille eller timian. Bon appetit!