Kyllingbryst med skinke og grillet sommersalat

Nemt
30 min
 Giv kyllingekødet ekstra saft og smag med et lækkert fyld af flødeost, svampe og soltørrede tomater. Og når du nu alligevel har gang i grillen, kan du lige så godt tilberede en grillet salat, der smager af sol og sommer. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
4 kyllingbrystfileter
125 g. champignon
50 g. soltørrede tomater i olie, drænede
1 fed hvidløg
100 g. flødeost
Salt & friskkværnet peber
skiver serranoskinke

Sommersalat

2 squash
3 blommer
1 spsk olivenolie
75 g. rucola
249 g. kikærter (på dåse)
150 g. feta

Dressing

1 spsk balsamicoeddike
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk honning
Salt & friskkværnet peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Lav først fyldet til kyllingen.

Rens champignonerne og dræn de soltørrede tomater fra olien. Hak begge dele fint.

Riv eller pres hvidløget, og hak basilikumbladene fint.

Rør nu champignon, tomater, hvidløg og basilikum godt sammen med flødeosten og smag til med salt og peber.

Skær forsigtigt et snit ind i siden af kyllingebrystfileterne, så du får en lomme, du kan gemme fyldet i.

Fyld 1 stor spsk. af flødeostblandingen 
i hver lomme, og vikl derefter serranoskinke om kyllingebrystfileterne.
Sæt evt. en tandstik i siden af kyllingen, så du lukker lommen, hvis du er bange for, at fyldet vil falde ud.

Grill kyllingebrysterne i 5-10 minutter på hver side, til skinken er sprød og kødet gennemstegt.

Skær squash i skiver på 1⁄2 cm og blommerne i kvarte.
Pensl begge dele med en smule olivenolie, og grill dem indtil de får flotte grillstriber.
Det tager ikke meget mere end 5 minutter.

Skyl og slyng rucolasalaten og bland ingredienserne til dressingen sammen.

Kom rucola og kikærter i en skål, hæld dressingen over, og vend rundt.

Kom grillet squash og blommer samt feta smuldret i mindre stykker i salaten og vend rundt.