Lagkage med chokoladecreme

Udfordrende
2 t
 Disse skønne lækre og luftige lagkager er lige til at gå til. Lav den med eller uden citron, alt efter om du er til det hele søde eller det let syrlige. De luftige lagkagebunde sammen med den fløjlsbløde hvidechokoladecreme er umulig at stå for. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
16 personer
6 æg
450 g sukker
2 vaniljestænger
2 dl sødmælk
90 g smør
375 g mel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
300 g mørk chokolade til pynt
1 pakke fondant

Hvidchokoladecreme

5 dl fløde
150 g hvid chokolade
3 blade husblads
3 citroner (skallen) - kan udelades, det er op til dig om du vil have den syrlig eller sød

Smørcreme med citron

350 g stuetempereret smør
500 g flormelis
1 spsk citronsaft
Rød pastafarve
Blå pastafarve
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 160 grader.

Pisk æg, sukker og vaniljen sammen indtil det har en hvid og luftig konsistens, pisk i ca. 5-10 minutter.

Bland herefter de tørre ingredienser i en skål og sigt det ned i massen og vend forsigtigt.

Varm smør og mælk op til lillefinger temperatur og rør det ligeledes forsigtigt i dejen og hæld det i din springform. Kom ikke bage-spray eller andet fedtstof langs kanterne på springformen.

Bag den i cirka 75-95 minutter alt efter ovnen.

Kom husblas i koldt vand. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hak den hvide chokolade. Smelt chokoladen ved at hælde fløden over af tre omgange. Smelt herefter husblassen deri, og tilsæt citronskal hvis du vil have den syrlige udgave.

Kom den herefter i en frysepose og kom den på frys i 30-40 minutter.

Ingredienser til smørcremen piskes sammen til det er luftigt. Kom smørcremen i tre separate sprøjteposer.

Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld det i en skål. Det er vigtigt at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak den sidste 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad.

Hæld en smule af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade og rør rundt. Gentag processen indtil alt den hakkede chokoladen er smeltet i den separate skål.

Hvis alt chokoladen ikke smelter kan du komme lidt af chokoladen tilbage over vandbad og hælde den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade. Rør igen indtil det hele er smeltet.

Det er vigtigt, at du ikke smelter al chokoladen over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur (over 32° C) bliver den nemlig ikke blank og flot når den stivner.

Hvis du skal lave Trump-kagen skal du blot hælde den tempereret chokolade ned i din firkantet silikoneform så du får chokolade mursten. Hvis du skal lave Hillary-kagen skal du tage et stykke bagepapir og tegne kvindetegnet med chokolade i forskellige størrelser.

Del din bund i tre lige store bunde. Pisk den kolde creme op så den bliver stiv, men pas på med ikke at piske for meget, da den ellers vil skille.

Tag først en bund, så kom creme på bunden, kom anden bund på, creme igen og til sidst den sidste bund på. Smør herefter kagen op med smørcreme i de amerikanske farver og sæt de udstukket stjerner på i hvid fondant.

Byg herefter muren på toppen hvis du laver en Trump kage, eller sæt kvindetegnene på Hillary kagen. Når du laver muren skal du første ligge mursten af chokolade hvorefter du bruger enten smørcreme eller citron creme som ”mørtel”.

Pynt den gerne med små amerikanske flag eller flag der symboliserer republikanerne eller demokraterne i rød eller blå.