Laks med birkes, blomkål og mangosalat

Ligetil
30 min
 Det her er hurtig hverdagsmad, når det er bedst. Stegt laks er altid et sikkert aftensmadskort, men med birkes bliver alt lidt mere lækkert. Sammen kommer vi hele vejen rundt fra salt til surt og blødt til sprødt på mindre end en halv time i køkkenet. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 personer
2 laksefileter
2 spsk blå birkesfrø
3 tsk olivenolie
Salt og peber

Mangosalat

1 mango
0.5 granatæble
1 bundt persille
0.5 skalotteløg
0.5 rød chili
1 lime
1 tsk salt

Bagt blomkål

0.5 blomkålshoved
1 spsk olivenolie
0.5 tsk chiliflage
1 nip cayennepeber
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Pensl laksen med olie og strø salt og peber over. Vend laksen i birkesfrø, så at alle sider (undtaget dem, hvor der er skind) er dækket. Steg et par minutter på hver side på en pande med olivenolie.

Hak mango, persille, løg og chili fint og bland det sammen. Bank kernerne ud af granatæblet og bland i. Pres saften fra en lime og smag til med salt – det skal være lige dele stærkt, surt og salt.

Del blomkålen i mindre stykker og læg den i en ovnfast form og hæld olie over. Drys med chili, cayennepeber, salt og peber over blomkålen. Bag ved 200 grader i cirka 15 minutter.